مدیرکل غله و خدمات بازرگانی گلستان کیفیت بالای آرد تولیدی این استان را بی‌نظیر توصیف کرد و گفت: کیفیت گندم گلستان، آرد آن را به گزینه‌ای ایده‌آل برای بازارهای داخلی و بین‌المللی تبدیل کرده با این حال، کیفیت نان برخی نانوایی‌های استان با این آرد ممتاز همخوانی ندارد.

روح‌الله مهری ریشه مشکل کیفیت پایین نان را در مهارت نانوایان دانست و افزود: آرد یکسان از یک کارخانه به نانوایی‌ها ارسال می‌شود، اما تفاوت کیفیت نان نشان‌دهنده نقش کلیدی مهارت نانوا در پخت است.

وی با اشاره به نظارت مستمر دانشگاه علوم پزشکی، اداره‌کل استاندارد و آزمایشگاه غله، اطمینان داد: کیفیت آرد مشکلی ندارد و موارد نادر نقص نیز به‌سرعت رفع می‌شوند.

مهری افزود: کیفیت آرد نانوایی‌های گلستان یکسان است و تفاوت در رنگ کیسه‌ها به معنای تفاوت کیفیت نیست.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی گلستان با انتقاد از نظام کنونی یارانه نان، اظهار کرد: در برنامه هفتم توسعه، یارانه آرد نانوایی‌های آزاد و صنف و صنعت حذف خواهد شد.

وی پیشنهاد داد: یارانه نان مستقیم به مصرف‌کننده پرداخت شود تا مردم بتوانند آزادانه از نانوایی دلخواه خرید کنند یا حتی آن را صرف خرید کالاهای دیگر مانند برنج کنند.

به گفته مهری، یک خانواده سه نفره ماهانه حدود هشت میلیون ریال برای نان هزینه می‌کند و پرداخت مستقیم یارانه می‌تواند قدرت انتخاب مردم را افزایش دهد.

وی ابراز امیدواری کرد دولت چهاردهم با شجاعت، نظام یارانه نان را اصلاح کند تا هم کیفیت نان بهبود یابد و هم یارانه به دست مصرف‌کننده واقعی برسد.

مهری با بیان اینکه از کیفیت نان گلستان رضایت کامل ندارد، گفت: حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد نانوایان عملکرد قابل قبولی دارند، اما کیفیت نان باید با آرد ممتاز گلستان متناسب باشد.

او بهبود مهارت نانوایان و اصلاح نظام یارانه را کلید ارتقای کیفیت نان دانست و تأکید کرد که گلستان می‌تواند با رفع این چالش‌ها، نانی شایسته آرد باکیفیت خود به مردم عرضه کند.

  • منبع خبر : خبرگزاری ایرنا