مدیر آموزش و پرورش گنبدکاووس از فعال بودن کتابخانه در ۴۵۵ مدرسه این شهرستان در مناطق شهری و روستایی خبر داد و بیان کرد: از این تعداد ۳۲۰ باب در قالب کتابخانه کلاسی و ۱۳۵ مورد هم کتابخانه‌ آموزشگاهی هستند.

محمد غنی‌پور روز یکشنبه در آیین بزرگداشت هفته کتاب و کتابخوانی (۲۴ تا ۳۰ آبان) در دبستان دخترانه غیردولتی مهر گنبدکاووس افزود: کتابخانه‌های کلاسی مدارس این شهرستان در مجموع ۵۲ هزار و ۷۶۵ جلد کتاب و ۱۳۵ کتابخانه‌ آموزشگاهی آن هم در مجموع ۷۸ هزار و ۲۳۶ جلد کتاب دارند.

وی اضافه کرد: آموزش و پرورش گنبدکاووس ۲ کتابخانه هم در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و کانون میثاق دارد که در این کانون‌ها در مجموع هزار و ۸۵۰ جلد کتاب وجود دارد.

غنی‌پور با تبریک هفته کتاب و کتابخوانی، ادامه داد: دراین هفته آموزش و پرورش گنبدکاووس برنامه‌های مرتبط با کتاب در تمامی مدارس این شهرستان از جمله نواختن زنگ کتاب و کتابخوانی، پویش اهدای هر دانش آموز یک کتاب، پویش کتاب و کتابخوانی، فعال سازی کتابخانه‌های کلاسی، نقاشی با موضوع کتاب، قصه گویی، جمع خوانی کتاب و تجلیل از همکاران و دانش آموزان برتر در حوزه کتاب و کتابخوانی درحال برگزاری دارد.

گنبدکاووس کتابخانه روستایی ندارد

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی گنبدکاووس هم دراین مراسم از فعال بودن تنها چهار کتابخانه عمومی در سه نقطه شهری (گنبدکاووس، کُرند و اینچه برون) خبر داد و بیان کرد: درحال حاضر در هیچ یک از حدود ۱۷۰ روستای این شهرستان که ۲۵ روستای آن بالای ۲ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت دارند، کتابخانه عمومی نداریم.

زهرا نقی نسب افزود: نهاد کتابخانه‌های عمومی آمادگی دارد در هر روستا که فضای مناسب و استاندارد با زیربنای حداقل ۱۲۰ مترمربع اختصاص یابد، کتابخانه راه‌اندازی و نیروی کتابدار آن هم از خود روستا انتخاب خواهد شد.

وی همچنین اظهار کرد: چهار کتابخانه عمومی فعال مناطق شهری گنبدکاووس هم در مجموع بالای ۷۰ هزار جلد کتاب دارند که جوابگوی نیاز دوستداران کتاب و کتابخوانی نیست.

نقی نسب از عضویت فعال بیش از پنج هزار نفر در کتابخانه‌های عمومی گنبدکاووس هم خبر داد و اضافه کرد: روزانه تعداد قابل توجهی از دوستداران کتاب هم برای مطالعه به این مکان ها مراجعه می‌کنند.

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی گنبدکاووس همچنین پایین بودن سرانه فضای کتابخانه‌ای در این شهرستان را از مهمترین مشکلات آن دانست و بیان کرد: مطابق داده‌های موجود متوسط سرانه فضای کتابخانه‌های عمومی به ازای هر ۱۰۰ نفر جمعیت محاسبه می‌شود که این رقم در کشور سه متر و در استان گلستان ۱.۵ و در گنبدکاووس نیم مترمربع است.

نقی نسب، کتاب بدون مخاطب را از دیگر مشکلات کتابخانه‌های عمومی گنبدکاووس اعلام کرد و افزود: علت این موضوع، ارسال کتاب از سوی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برای کتابخانه‌های شهرستان بدون توجه به مخاطب و نظر کتابداران در سال‌های قبل بوده است.

وی افزود: اخیرا این موضوع مورد توجه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور قرار گرفته و در ارسال کتاب، مطابق نظر کتابداران هر شهرستان عمل می‌کنند.

نقی نسب در پاسخ به چراییی راه‌اندازی نشدن کتابخانه عمومی روستای «حاجی قوشان» گنبدکاووس هم گفت: ساختمانی که توسط یکی از اهالی و با نیت اینکه خودش به عنوان کتابدار استخدام شود، اهدا شده بود اما به سبب همخوانی نداشتن تحصیلات و شرایط مدنظر نهاد کتابخانه‌های عمومی این امر امکانپذیر نبود.

در این مراسم که با اجرای برخی برنامه‌های فرهنگی و هنری مانند «سرود، دکلمه خوانی، شاهنامه خوانی، اجرای تئاتر با موضوع کتابخوانی برای کودکان» همراه بود، علاوه بر تجلیل از فعالان کتابخوانی، نمایشگاه کتاب هم در این آموزشگاه افتتاح شد.

شهرستان گنبدکاووس بیش از ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که حدود ۹۱ هزار نفر آنان دانش‌آموز هستند.

  • منبع خبر : خبرگزاری ایرنا