مدیرکل هواشناسی گلستان با اشاره به ورود سامانه بارشی به استان گفت: رگبار و رعد و برق، احتمال آبگرفتگی برخی معابر، احتمال جاری شدن روان آب و برخورد صاعقه از مخاطرات این سامانه بارشی در استان است.

امان‌محمد کمالی افزود: براساس تحلیل نقشه‌های پیش‌یابی، فعالیت این سامانه بارشی از ظهر امروز تا جمعه شب در گلستان ادامه دارد و ابرناکی، رگبار و رعد و برق، وزش باد شدید و در برخی نقاط گرد و خاک به ویژه در نواحی کوهستانی، از دیگر نتایج فعالیت این سامانه است.

وی توصیه کرد شهروندان از اسکان در بستر و حاشیه مسیل‌ها و رودخانه‌ها اجتناب کرده و در صورت ضرورت حضور در ارتفاعات و نواحی کوهستانی، تمهیدات پیشگرانه را جدی بگیرند.

گلستان ۱۰ ایستگاه سینوپتیک و فرودگاهی، ۲۲ ایستگاه اقلیم شناسی، ۸۰ ایستگاه باران سنجی، ۲۷ ایستگاه خودکار، ۱۳ ایستگاه باران سنجی بر خط، یک ایستگاه جاده‌ای (خوش ییلاق)، یک ایستگاه جو بالا، یک سامانه برآورد شعاع دید افقی در امتداد باند فرودگاه در ۲ سامانه پایش گرد و غبار، ۲ سامانه تشعشع سنجی (اینچه برون و مراوه تپه) و یک سکوی دریایی و دو گیرنده تصاویر ماهواره و رادار در مجموع ۱۶۲ سامانه و ایستگاه دارد.

استان گلستان واقع در شمال کشور دارای تنوع اقلیمی از نیمه مرطوب معتدل تا نیمه خشک و خشک و گرم و سرد است که بارندگی آن از ۱۵۰ تا ۸۵۰ میلی متر متغیر و موقعیت طبیعی استان شامل کوهستان های مرتفع، دشت هموار، مناطق پست، شوره زار، جنگل، مرتع و دریاست.

  • منبع خبر : خبرگزاری ایرنا