علی موسی خانی روز دوشنبه به خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: از یک مزرعه کلزا معرفی شده در بندرگز بازدید شد که یک بخش از آن به خاطر ماندگاری ۱۲ روزه آب باران، سبز نشده ولی بقیه مزرعه که ماندآبی ندارد، سبز است.
وی گفت: اکنون بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ هکتار از مزارع کلزا در استان به خاطر ماندآبی دچار خسارت شده است.
وی ادامه داد: در سال زراعی جاری در این استان ۳۰ هزار و ۵۰۰ هکتار کلزا کشت شده و تاکنون ۲۹ هزار و ۵۰۰ هکتار آن تاییدیه سبز را دارد.
موسیخانی افزود: بیشتر مزارع کلزا استان در مرحله رویشی ( پنج و ۶ برگ ) بوده و باید کار مبارزه با علفهای هرز از سوی بهرهبرداران زیر نظر کارشناسان صورت گیرد.
مسوول بخش تحقیقات زراعی و باغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان هم گفت: بذر ارقام کلزا در مرکز تحقیقات کرج تولید و به بهرهبرداران در استانها برای زراعت معرفی میشود.
فاطمه شیخ به خبرنگار ایرنا افزود: گفته میشود بد سبزی یا سبز نشدن برخی از مزارع کلزا در استان به خاطر استفاده از رقم «هایولای ۵۰» بوده، که این مرکز آمادگی دارد تا مزارع معرفی شده را از سوی جهادکشاورزی و با اعزام کارشناسان مورد بررسی قرار دهد.
وی خاطرنشان کرد: رقم «هایولای ۵۰» در توصیه فنی آمده که مناسب کشت کلزا در استان بوده ولی این رقم توسط شرکتهای خصوصی در استانهای دیگر تولید میشود و به ادارات جهادکشاورزی در استانها از جمله گلستان برای کشت معرفی میشود.
شیخ رطوبت زیاد و ماندآبی را از جمله مهمترین عوامل بدسبزی و سبز نشدن مزرعه کلزا در استان برشمرد.
گلستان طی چند سال اخیر در تولید دانه روغنی کلزا رتبه نخست کشور را در اختیار دارد.
این استان شمالی با داشتن ۶۶۷ هزار هکتار زمین کشاورزی از قطبهای مهم تولید محصولات کشاورزی به ویژه دانه روغنی کلزا به شمار میرود و به گفته کارشناسان دانههای روغنی با توجه به شرایط جوی مساعد، ظرفیت کشت سالانه ۵۵ تا ۷۰ هزار هکتار دانه روغنی را دارد.
زراعت کلزا به عنوان یک محصول راهبردی در راستای پایداری کشت گندم و تحقق اقتصاد مقاومتی و تضمین امنیت غذایی کشور است که ضمن مشارکت در تولید روغن خوراکی موردنیاز کشور در داخل و تلاش برای بی نیازی از واردات این محصول و نیز بهترین تناوب برای گندم و جو بوده که رعایت آن علاوه بر افزایش تولید، آفات، بیماری ها و علفهای هرز را کاهش میدهد.
- منبع خبر : خبرگزاری ایرنا
Friday, 27 December , 2024