سید محسن علوینیا صبح امروز چهارشنبه ۱۸ آبان در گفتگو با خبرنگاران، با اشاره به شرایط استفاده از پساب برای مزارع کشاورزی اظهار کرد: استفاده از هرگونه فاضلاب و پساب برای استفاده از محصولات کشاورزی مثمر ممنوع و مصداق ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی است و مجازات سختی را به دنبال خواهد داشت.
وی افزود: قانون بهصراحت اعلام کرده که استفاده از فاضلاب و پساب برای مصارف کشاورزی ممنوع است، در حال حاضر مقدار برخی از محصولات مثمر در استان که با فاضلاب آبیاری میشود زیاد نیست اما همان مقدار هم نباید باشد.
مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان خاطرنشان کرد: مواردی از آبیاری با پساب در بخش شالیکاری و کشت صیفیجات در استان وجود دارد که تمامی این موارد به مراجع قضایی معرفی خواهد شد اما مجاز یا غیرمجاز بودن و تعیین شاخصهای مربوط به ورود پساب و فاضلاب به آبهای پذیرنده برعهده اداره محیطزیست است.
علوینیا تأکید کرد: بعضاً در استان در خصوص آبیاری با فاضلاب گزارشهایی به دست ما میرسد و طی چند ماه گذشته نیز گزارشهای متعددی در این خصوص داشتیم و کشاورزان متخلف به مراجع قضایی معرفی شدند.
وی با تأکید بر اینکه آبیاری مزارع کشاورزی غیرمثمر با فاضلاب هیچ ایرادی ندارد اما برای مزارع مثمر چنین امکانی وجود ندارد، افزود: از لحاظ علمی میتوان فاضلاب و پساب را طوری تصفیه کرد که برای مزارع مثمر مورداستفاده قرار گیرد اما تحقق این مهم بستگی به امکانات و تجهیزات پیشرفته و روشهای تصفیه دارد و در صورت تصفیه ممکن است مقدار آلایندگی به حدی کاهش پیدا کند که بتوان برای مزارع مثمر هم استفاده کرد اما فعلاً قوانین به ما اجازه نمیدهد که از پساب برای مزارع کشاورزی مثمر استفاده کنیم.
مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان به تخلیه فاضلاب در محل زندگی جوامع انسانی اشاره کرد و متذکر شد: مشکل ماشینهای حمل فاضلاب را باید یکبار برای همیشه حل کنیم، تا زمانی که جمعآوری فاضلاب اصولی نباشد و بهصورت لجنکش از منازل جمع شود وجود این معضلات ادامه خواهد داشت.
وی اضافه کرد: در صورتیکه فاضلاب در محیط آبهای پذیرنده و محیط طبیعی رها شود مربوط به اداره محیطزیست است اما اگر در محل زندگی جوامع انسانی باشد مراکز بهداشت باید وارد عمل شوند و اقدامات قانونی را انجام دهند.
علوی نیا با بیان اینکه معمولاً کسانی که مبادرت به تخلیه فاضلاب در محل زندگی جوامع انسانی میکنند این کار را بهصورت پنهانی انجام میدهند، تصریح کرد: در صورت مشاهده چنین مواردی شماره پلاک خودروی تخلیه کننده به دادگاه ارسال و اقدام قانونی انجام خواهد شد.
مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان ادامه داد: ما در سراسر استان ۲۵۰ الی ۳۰۰ بازرس داریم و با این تعداد نیرو شاید امکان بازرسی در خارج از محدوده شهری را نداشته باشیم که مردم در صورت مشاهده تخلیه فاضلاب در محل جوامع انسانی باید با مرکز بهداشت یا محیطزیست تماس حاصل کنند.
وی با اشاره به اینکه در چند ماه گذشته چند مورد به دلیل تخلیه فاضلاب در محل زندگی جوامع انسانی به مراجع قضایی معرفی شدند، تأکید کرد: بروز این مشکل در گرگان کمتر است اما در برخی شهرستانها به دلیل فقدان مکان مناسب برای تخلیه فاضلاب در این زمینه مشکل داریم.
- منبع خبر : خبرگزاری ایسنا
Friday, 27 December , 2024