طرح ملی جمعآوری و تصفیه فاضلاب شهر ۱۷۵ هزار نفری گنبدکاووس با تلاش جهادی دولت مردمی به اتمام رسید. پس از ۲۸ سال چشم انتظاری مردمان خونگرم و صبور این دیار به بهرهبرداری میرسد. عملیات اجرایی این طرح از سال ۱۳۷۴ با پیش بینی ۴۴ کیلومتر شبکه اصلی، ۱۵۶ کیلومتر شبکه فرعی، هفت کیلومتر خط انتقال و ۹ ایستگاه پمپاژ و ۶۰ هزار واحد انشعاب آغاز شد.
طرح مطالعه و اجرای پروژه ملی جمع آوری و تصفیه فاضلاب گنبدکاووس باتوجه به شرایط توپوگرافی و همترازی زمین در نقاط مختلف این شهر، بالا بودن سطح آب زیرزمینی و آبگرفتگی معابر با کمترین بارش باران و ورود فاضلابهای خانگی به کانالهای هدایت آبهای سطحی در اوائل دهه ۷۰ به منظور رفع مشکلات اشاره شده، آغاز شد. تا قبل از روی کارآمدن دولت سیزدهم برای پروژه ملی جمع آوری و تصفیه فاضلاب شهر گنبدکاووس در دولتهای قبل در مجموع ۵۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشت.
با روی کار آمدن دولت مردمی و سفر ۱۳ اسفند سال ۱۴۰۰ رییس جمهور و برخی اعضای هیات دولت به استان گلستان، تکمیل مرحله نخست طرح ملی جمع آوری فاضلاب شهر گنبدکاووس در دستور کار و مصوبات سفر قرار گرفت و هزار و ۱۵۰ میلیارد ریال برای این پروژه اعتبار پیش بینی شد. اختصاص این میزان امید را در مردمان این شهر برای بهرهبرداری حداقل مرحله نخست این پروژه ملی که حرکت کُند و لاک پشتی آن، سوهان روح و روان آنها شده بود، زنده کرد. بلافاصله پس از تصویب اعتبارات سفر ریاست جمهوری به گلستان، ۲۱۰ میلیارد ریال برای این طرح تخصیص یافت و چند ماه بعد از آن مراسم از سرگیری عملیات اجرایی تکمیل تصفیه خانه فاضلاب شهر گنبدکاووس روز ۶ خرداد ۱۴۰۱ به صورت رسمی شروع شد و امروز افتتاح خواهد شد.
با این طرح سه میلیون مترمکعب آب از محل بازچرخابی پساب در مرحله نخست و در مرحله نهایی نیز حدود ۱۰ میلیون مترمکعب آب برای مصارف کشاورزی، صنعتی، خدمات و فضای سبز تامین خواهد شد .۳۰ هزار متر مکعب آب در شبانه روز تصفیه (باز تولید) و برای مصارف کشاورزی اراضی اطراف آنکه سالهاست از مشکل خشکسالی و کم آبی رنج میبرند، مورد استفاده قرار میگیرد. ضمن اینکه از بخشی از مشکلات شهروندان به سبب اجرا نشدن کامل و کُندی عملیات اجرایی این طرح از جمله آلودگی زیست محیطی ورود فاضلاب به ۲ رودخانه واقع در قسمت شمال و جنوب این شهر و بوی تعفن ناشی از آن جلوگیری خواهد شد.
- منبع خبر : خبرگزاری مهر
Wednesday, 25 December , 2024