به اعتقاد کارشناسان و دستاندرکاران، شتاب در اجرا و بهرهبرداری طرح ملی گردشگری و طبیعت گردی آشوراده میتواند توسعه اقتصادی ساکنان گلستان را با جذب بیشتر گردشگران داخلی و خارجی به همراه داشته باشد.
اجرای طرح ملی گردشگری و طبیعتگردی در تنها جزیره ایرانی دریای خزر یکی از مطالبههای مهم مردم و مسوولان گلستان در دهههای اخیر بوده و اجرای آن سال ۹۳ در سفر استانی هیات دولت به تصویب رسید.
با وجود آغاز اجرای طرح گردشگری آشوراده در سال ۹۷ کش و قوس میان حامیان محیط زیست و مدیران اجرایی استان سبب شد تا مساحت اجرای این طرح از ۳۸۰ هکتار به ۳۸ هکتار و در نهایت به ۲۲ هکتار و در مجاورت بافت مسکونی و متروکه فعلی آشوراده و با هدف وارد نشدن آسیب به این زیستگاه منحصر به فرد، محدود شود.
به گفته کارشناسان مرتبط در اجرای طرح ملی گردشگری و طبیعتگردی جزیره آشوراده، ریز پروژههایی از جمله ساخت اسکله، مسیر دسترسی، آلاچیق، رستوران و دیگر زیرساختهای موردنیاز برای حضور گردشگران در جزیزه تعریف شده است.
عبدالجلیل ایری نماینده مردم کردکوی، بندرترکمن، بندرگز و گمیشان معتقد است: جزیره آشوراده نگین توسعه گلستان بوده و میطلبد که تمام دستگاههای اجرایی و ملی با دقت و حساسیت ویژه پیگیر اجرا و بهرهبرداری از طرح گردشگری و طبیعیتگردی در این منطقه باشند.
با وجود کش و قوس فراوان و تعلل انجام شده برای اجرای این طرح در گلستان، دولت سیزدهم به این مطالبه بحق مردم استان توجه ویژه کرده و در بازدید اخیر علی محمد زنگانه استاندار گلستان به خلیج گرگان، طرح ملی گردشگری و طبیعت گردی آشوراده مورد تاکید قرار گرفت.
علیمحمد زنگانه با حضور در ارودگاه آموزش و پرورش و قلعه تاریخی واقع در جزیره آشوراده و گفت و گو با یکی از متولیان بومگردی و نشستن پای درد و دل آن، بر شتاب بخشیدن به رفع موانع سر راه اجرای طرح ملی گردشگری و طبیعت گردی در تنها جزیره ایرانی دریای خزر با هدف رونق اقتصادی منطقه تاکید کرد.
برخورد با مسوولان مزاحم اجرای طرح گردشگری آشوراده
استاندار گلستان در نشست شورای اداری استان گلستان هم در روز هفتم فروردین ماه سال ۱۴۰۲ با تذکر در تعلل اجرای این طرح به مسوولان دستگاه های مرتبط، گفت: طرح گردشگری و طبیعت گردی آشوراده با همه الزامات قانونی خود و اعطای بومگردی به ساکنان بومی و ساخت و ساز، احیای قلعه و راه اندازی اردوگاه آموزش و پرورش باید اجرای آن بدون مزاحمت استان دیگر پیگیری و شتاب داده شود.
وی تاکید کرد: اجرای این طرح ملی، از سوی شورای راهبردی محیط زیست مجوز دارد.
زنگانه افزود: باید طرح گردشگری و طبیعت گردی آشوراده در سال ۱۴۰۲ برای جذب سرمایهگذاری آماده شود چون لایروبی آن از اسکله تا ورود به جزیره تا عمق ۱.۵ متر انجام شده است.
وی همچنین گفت: تا قبل از سفر دور دوم رییس جمهور به گلستان، اسکله گردشگری در بندرترکمن باید آماده بهرهبرداری شود.
به گفته وی وظیفه استانداری و نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص این طرح ملی در استان تمام شده و تعلل برای اجرا و بهرهبرداری آن توسط دستگاههای مرتبط قابل قبول نیست.
جزیره آشوراده قبل از وقوع سیل سال ۱۳۷۲ با امکاناتی همچون پاسگاه ژاندارمری، شرکت تعاونی روستایی، مدرسه، مغازه، مسجد و حسینیه بیش از هزار نفر سکنه داشت که به مشاغل دامداری، کارگری، پیشه وری و ماهیگیری مشغول بودند ولی با طغیان رود ولگا در روسیه و وقوع سیلاب، جمعیت این جزیره ایرانی کاهش چشمگیر یافته و اکنون شماری از آن ها تردد میکنند.
جزیره آشوراده که تمام سال میزبان انواع پرندگان بومی و مهاجر است و در سال ۵۴ جزو نخستین مناطق زیست کره جهان معرفی و ثبت شد.
علاوه بر این، در گذشته تولید ۴۰ درصد از خاویار کشور در نزدیکی این جزیره انجام می شد و در تولید این محصول شهره است.
آشوراده در ۲ کیلومتری غرب بندرترکمن قرار دارد و تنها راه دسترسی گردشگران به این منطقه بوسیله قایق است.
- منبع خبر : خبرگزاری ایرنا
Saturday, 5 October , 2024