ناصر کرمیراد، مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران با اشاره به ۱۵ فروردین به عنوان روز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی، گفت: این ذخایر از مهمترین ثروت کشورها است که در ارتباط مستقیم با امنیت زیستی، غذایی و سلامت جامعه قرار دارد.
وی این ذخایر عظیم را رکن اصلی تحقیقات و پژوهش برشمرد و افزود: سازمان شیلات ایران بر اساس قوانین بالادستی مانند قانون حفاظت و بهرهبرداری از منابع آبزی، ادارهکل بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان را برای انجام آن ایجاد کرده است.
کرمیراد یکی از گونههای بسیار مهم در حفظ ذخایر آبزیان را گونههای ماهیان خاویاری دانست و تاکید کرد: پنج گونه ماهی خاویاری در دریای خزر داریم که با توجه به شرایط حاکم بر این دریا با خطر انقراض مواجه است و از این رو صید تجاری آن از سال ۲۰۱۱ توسط ۵ کشور حاشیه خلیج فارس ممنوع اعلام شده است.
مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران در همین رابطه اضافه کرد: سازمان شیلات در کنار رعایت ممنوعیت صید، تکثیر و رهاسازی را در دستور کار قرار داد و همزمان برنامه مولدسازی و ایجاد بانک ژن این گونهها را اجرا کرد.
کرمیراد بازسازی ذخایر ژنتیکی آبزیان را برنامه حاکمیتی دانست که دو هدف حفظ ذخایر و پایداری صید و جامعه صیادی را دنبال میکند.
کرمیراد تاکید کرد: به عنوان حاکمیت در استانهای شمالی کشور بیش از ۳۰ سال ذخایر ژنتیکی این گونهها در مراکز نگهداری و سالانه این لاینها با حفظ تنوع زیستی تکرار میشود.
- منبع خبر : خبرگزاری مهر
Monday, 9 September , 2024