علی قلی ایمانی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: کشاورزان استان گلستان به طور معمول هر ساله در حدود چهار هزار و ۵۰۰ تا پنج هزار تن سیب زمینی کشت میکنند و این میزان تقریباً با الگوی کشت سیب زمینی در استان همخوانی دارد.
دبیر خانه کشاورز گلستان افزود: وقتی از استانهای دیگر برای کشت سیب زمینی به استان گلستان می آیند آمار تولید سیب زمینی به هم میریزد و از سقف نیاز منطقه و بازار عبور میکند.
وی اضافه کرد: کشت سیب زمینی در گلستان توسط کشاورزان غیربومی قطعاً میزان تولید را افزایش میدهد و از طرفی هیچ برنامه ریزی برای صادرات سیب زمینی هم در کشور وجود ندارد بنابراین این مسئله در زمان برداشت بر قیمتها اثر گذاشته و باعث افت قیمت سیب زمینی و ضرر و زیان به کشاورزان خواهد شد.
ایمانی تصریح کرد: نکته بسیار مهم در الگوی کشت تأمین اقتصاد کشاورزان است، کشاورزان در سال گذشته از کشت سیب زمینی در آمد خوبی کسب کردند و این مسئله باعث انگیزه کشت بیشتر در سال جاری شده است.
دبیر خانه کشاورز ادامه داد: به دلیل آنکه کشت محصولاتی مانند سیب زمینی مستلزم مصرف آب زیادی است، قرار شد دولت تعرفه ۱۰۰ درصدی بر روی صادرات این محصول قرار دهد تا مانع از خروج آب مجازی از کشور شود اما عملاً تنها ۱۲ درصد تعرفه بر روی سیب زمینی قرار دادند، بنابراین کشاورزان عمده کار دیگر استانها حتی اگر تصمیم به صادرات هم داشته باشند باز هم فروش سیب زمینی برای آنها صرفه اقتصادی دارد.
وی گفت: تنها راه حل برای آنکه با کشت بی رویه یک محصول مثل سیب زمینی مواجه نشویم این است که محصولات جایگزین که صرفه اقتصادی برای کشاورز دارد را به آنها معرفی کنیم و یا قیمت محصولات استراتژیک مثل گندم را طوری قیمت گذاری کنیم که برابر با سیب زمینی برای کشاورزان صرفه داشته باشد.
- منبع خبر : خبرگزاری مهر
Saturday, 23 November , 2024