علیاکبر مهقانینوده افزود: باتوجه به الگوهای پیشیابی هواشناسی مبنی بر پاییز کم باران در گلستان و نیز موسم کشت دانه روغنی کلزا، کشاورزان استان باید از کوچکترین فرصت بویژه بارش باران چند روز گذشته برای کشت پاییزه استفاده کنند.
وی اضافه کرد: به سبب برخی بدقولیها در پرداخت بهای فرآورده سال قبل کلزاکاران پیش بینی میشود سطح زیرکشت امسال کلزای گلستان کاهش یابد اما کشاورزان نباید فرصت طلایی کشت این محصول را از دست دهند.
مهقانی ادامه داد: برابر ابلاغ وزارت جهادکشاورزی، کشت ۳۹۰ هزار هکتار گندم، ۶۲ هزار هکتار دانه روغنی کلزا، ۷۵ هزار هکتار جو، هشت هزار هکتار چغندر قند و پنج هزار و ۳۰۰ هکتار سیب زمینی برای سال کشاورزی پیشرو در گلستان پیش بینی شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی گلستان بیان کرد: تاکنون کشاورزان این استان در ۶ هزار هکتار کلزا، سه هزار هکتار گندم و سه هزار هکتار جو کشت کردند.
وی افزود: برای سال کشاورزی پیشرو ۴۲ هزار تُن بذر گندم، سه هزار و ۵۰۰ تُن بذر جو و ۱۲۰ تُن بذر کلزا تهیه و درحال پخش بین کشاورزان گلستان است.
مهقانی همچنین رعایت تناوب کشت و انتخاب رقم مناسب بذر مطابق با شرایط اقلیمی را از اصول مهم در کشت پاییزه گلستان دانست و بیان کرد: کشاورزانی که سال قبل کلزا کشت کردند در صورتی که زمین آنها آلوده به آفت «گل جالیز» و یا «چمچم» شده بود، امسال این محصول را کشت نکنند.
وی، مشورت با کارشناسان و رعایت میزان بذر مصرفی کلزا در واحد هکتار، استفاده از علف کش «بوتیزان استار» قبل از کشت محصول و بیمه محصول را از دیگر توصیههای فنی به کشاورزان گلستانی برشمرد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی گلستان از کشاورزانی که قصد کشت چغندر قند دارند نیز خواست حداکثر تا پایان ماه جاری نسبت به کشت و عقد قرارداد خرید محصول با چهار واحد کارخانه تولید قند معرفی شده اقدام نمایند.
گلستان باحدود ۲ میلیون نفر جمعیت و دارا بودن ۶۷۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی از استانهای برتر کشور در تولیدات بخش کشاورزی است.
موسم کشت زراعت پاییزه (کلزا، گندم، جو، چغندر قند و سیب زمینی) در استان گلستان از نیمه دوم مهر آغاز و تا ۱۵ آذر ادامه دارد.
- منبع خبر : خبرگزاری ایرنا
Wednesday, 30 October , 2024