علل و راهکار‌ها و وظایف قانونی دستگاه‌ها برای مقابله با پدیده ریزگرد‌ها امروز در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم استان گلستان بررسی شد.

معاون اجتماعی و پیشگری از وقوع جرم دادگستری گلستان گفت: بسیج کردن همه دستگاه‌های متولی به منظور چاره اندیشی و اقدام عملی برای مقابله با پدیده ریزگرد، هدف از برگزاری این جلسه بود.

رمضانعلی عابدی افزود: بر اساس اعلام کارشناسان، منشا ۲۰ درصد ریزگرد‌های استان، داخلی است که عوامل اقلیمی و انسانی در بروز آن نقش دارد.

وی ادامه داد: در مبحث عوامل انسانی تکلیف ما بسیج کردن دستگاهاست تا عواملی مانند بهره برداری غیرمجاز و غیراصولی آب‌های زیرزمینی و چرای بی رویه دام، تخریب اراضی جنگلی و مراتع را که در ایجاد ریزگرد‌ها نقش دارد، مدیریت کنند.

محمدرضا کنعانی مدیر کل محیط زیست گلستان هم در این جلسه گفت: برنامه احیا و علاج بخشی تالاب بین المللی گمیشان تدوین و در ستاد هماهنگی مدیریت تالاب‌های کشور تصویب شده و در سفر رئیس جمهور هم تخصیص و اعتبار مصوب برای آن در نظر گرفته شد.

کنعانی افزود: ۱۶ اقدام مداخله‌ای در این برنامه برای احیای تالاب گمیشان در نظر گرفته شده است که ۸ اقدام آن که با اولویت پمپاژ آب از دریای خزر تا گمیشان در اولویت و اضطراری بود با اعتبارات سفر رئیس جمهور شروع کردیم و پیشرفت قابل توجهی داشتیم.

حمیدرضا سلامتی مدیر کل منابع طبیعی گلستان هم در این جلسه گفت: ۳۰۰ هزار هکتار از زمین‌های کم بازده کشاورزی نوار شمالی گلستان نیز می‌تواند در صورت مدیریت نشدن به کانون گرد و غبار تبدیل شوند و پیشنهاد ما این است که به مرتع تبدیل شوند.

او گفت: تبدیل این اراضی به مرتع که دیم هستند علاوه بر کمک به درآمد کشاورزان و دامداران منطقه، می‌تواند در پیشگیری از تبدیل شدن این اراضی به کانون‌های ریزگرد موثر باشد.

  • منبع خبر : باشگاه خبرنگاران جوان