سرپرست اداره بهزیستی شهرستان گرگان گفت: ۸ هزار و ۴۲۲ مددجوی ناشنوا و کم‌شنوا در این استان شناسایی شده‌اند و برای آنها پرونده تشکیل شده‌ و تحت پوشش هستند که از این تعداد ۵ هزار و ۲۷۳ نفر مستمری ماهانه دریافت می‌کنند.

به گزارش ایرنا، سکینه کیانی در همایش دستان گویا به مناسبت گرامیداشت روز جهانی ناشنوایان در سالن همایش اداره کل تبلیغات اسلامی استان گلستان افزود: سازمان بهزیستی طبق قانون و مقررات به برخی از ناشنوایان که نیاز سنجی شده اند مستمری پرداخت می کند و به برخی دیگر نیز خدمات توانبخشی و وسایل و تجهیزات توان بخشی مورد نیاز آنها مانند سمعک و باطری ارائه می دهد.

وی با اشاره به شعار روز جهانی ناشنوایان با عنوان «پیش به سوی جوامعی با مشارکت همه» اظهار داشت: مشارکت اجتماعی آحاد جامعه در توانمندسازی افراد ناشنوا و کم شنوا، ارتقای فرهنگ ارتباط با ناشنوایان، دانسته‌هایی از زبان اشاره همچنین توجه اذهان عمومی جامعه به مسائل و مشکلاتی است که این قشر با آن رو به رو هستند.

وی بیان کرد: ارائه خدمات توانپزشکی، آموزش مهارت‌های زندگی به ویژه شیوه‌های ارتباط تلفیقی (لب‌خوانی و زبان اشاره)، حمایت از برنامه‌های حرفه ‌آموزی و اشتغال ناشنوایان، اجرای طرح‌های مختلف توانمندسازی، پرداخت شهریه دانشجویان کم شنوا و ناشنوا، ارائه خدمات در مراکز روزانه خانواده کودک کم‌شنوا و ناشنوا و کاشت حلزون از جمله خدمات بهزیستی به معلولان ناشنوا و کم‌شنوای تحت پوشش استان است.

۸ هزار و ۴۲۲ ناشنوا و کم‌شنوا تحت پوشش بهزیستی گلستان هستند

سرپرست اداره بهزیستی شهرستان گرگان گفت: در زمان حاضر چهار مرکز خانواده و کودک ناشنوا و کم شنوا در چهار شهرستان استان از جمله گرگان فعال بوده و به این قشر خدمت‌رسانی می‌کنند.

کیانی افزود: در آزمون‌های استخدامی سال گذشته ۱۲ نفر از افرا کم‌شنوا گلستان از سهمیه استخدامی سه درصد معلولان استفاده کرده و مشمول آن شدند.

وی اظهار داشت: در سال تحصیلی جدید ۲۲ نفر از کودکان ناشنوا و کم‌شنوا در مدارس عادی استان گلستان پذیرش شدند.

وی بیان کرد: دانش آموزان ناشنوا و کم‌شنوا بعد دوره های بهزیستی که در مدارس عادی مشغول تحصیل می‌شوند به دلیل کمبود مربیان رابط این دسته از معلولان در مدارس دولتی مجبور به تحصیل در مدارس غیرانتفاعی با هزینه های بالا شده که یکی از چالش های اصلی این قشر است.

سرپرست اداره بهزیستی شهرستان گرگان گفت: برای برقراری ارتباط بهتر با معلولان ناشنوا و کم‌شنوا  و تسریع کار این قشر ۵۰ نفر رابط در سال جاری آموزش های زبان اشاره را دیدند.

به گزارش ایرنا، ناشنوایان با محروم شدن از صداهای پیرامون‌ خود، همواره دغدغه ارتباط با همنوعان خود را دارند و از آن جا که اطرافیان هم با زبان ایما و اشاره آشنایی کاملی ندارند، برقراری ارتباطی مناسب و مطلوب با آنها خیلی سخت می‌شود؛ لب خوانی و زبان اشاره تنها وسیله ارتباط و انتقال پیام برای ناشنوایان به شمار می‌رود، اما ناآشنایی بیشتر مردم با این زبان باعث شده این قشر با مشکلاتی روبرو شوند.

ناشنوایی یکی از سخت‌ترین معلولیت‌ها است؛ هر چند این افراد از لحاظ ظاهری سالم هستند اما به‌علت اینکه نمی‌توانند ارتباط برقرار کنند، سطح دانش و دایره لغات آنها محدود است.

براساس قانون حمایت از معلولان، باید زبان اشاره به عنوان تنها راه برقراری ارتباط و انتقال پیام به ناشنوایان در جامعه آموزش داده شود و ۲ تا پنج ساعت از برنامه صدا و سیما برای ناشنوایان تدارک دیده شود اما امروز این قانون در جامعه ما رعایت نمی‌شود تا زندگی اجتماعی برای آنها با انبوهی از مشکلات همراه شود.

هم اکنون از جمعیت ۱.۹ میلیون نفری گلستان ۱۲۰ هزار نفر زیرپوشش اداره کل بهزیستی استان قرار دارند و این نهاد به حدود ۷۰ هزار نفر دیگر به صورت موردی خدمات ارائه می‌کند.

  • منبع خبر : خبرگزاری ایرنا